Word lid

Menu

Individueel Zorgplan Diabetes is klaar voor gebruik

Terug

Datum laatste wijziging: 17 april 2012

Samen werken aan een betere gezondheid

Het Individueel Zorgplan Diabetes is klaar voor gebruik. Mensen met diabetes krijgen hiermee een krachtig hulpmiddel in handen om hun eigen diabeteszorg, in nauwe samenwerking met hun zorgverlener, vorm te geven. Het zorgplan moet eraan bijdragen dat mensen met diabetes zelf de regie nemen over hun zorgproces. Voor zorgverleners wordt een handreiking ontwikkeld voor het gebruik van het zorgplan.

Individueel Zorgplan

Leven met diabetes vraagt altijd de volle aandacht. Om zo gezond mogelijk te blijven, moet een mens met diabetes bewegen, gezond eten en goed ingesteld zijn. Volhouden is cruciaal, maar zeker niet gemakkelijk. Het Individueel Zorgplan Diabetes helpt hierbij. In dit zorgplan leggen mensen met diabetes, samen met hun zorgverleners, informatie vast over hun gezondheid. Niet alleen medische informatie, zoals meetwaarden, maar vooral ook informatie over het dagelijks leven met diabetes.

Het leven is meer dan bloedglucosewaarden, HbA1c-waarden of laboratoriumuitslagen. Het gaat erom diabetes een plek te geven in je leven. Het stellen van bijbehorende doelen, zoals meer bewegen, gezonder eten, een betere instelling en hoe je dit gaat doen, hoort daarbij. Dit soort zaken leg je vast in je zorgplan. Zo ontstaat er een concreet persoonlijk plan dat tijdens alle afspraken met zorgverleners een leidraad biedt. Op deze manier werken mensen met diabetes samen met hun zorgverleners aan een betere gezondheid. Ga naar www.actieprogrammadiabetes.nl/zorgplan om je zorgplan te bestellen of te downloaden.

Ervaringen van gebruikers

Het zorgplan is ontwikkeld door Diabetesvereniging Nederland (DVN) en Vilans en komt voort uit het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD). Diabetesvereniging Nederland, Vilans en het NAD vinden het belangrijk dat het zorgplan aansluit bij de behoefte van mensen met diabetes en hun zorgverleners. Ervaringen van gebruikers zijn daarom van harte welkom. Ervaringen kunnen gemeld worden via info@actieprogrammadiabetes.nl. Op basis van alle gebruikerservaringen komt eind 2012 een aangescherpte versie beschikbaar.


DVN-Nieuws

DVN op Twitter

#opreismetdiabetes is best een gedoe. Deel https://t.co/ip7T1Q501i zodat jongeren toffe prijzen kunnen winnen en ervaringen kunnen delen! (follow)

Uitgelicht

Wil je weten wat diabetes nou precies is en wat er eigenlijk in het lichaam gebeurt? Geen ingewikkelde medische termen, maar "eindelijk op een begrijpelijke manier uitgelegd"? Volg de cursus Leven met diabetes van de DiabetesSchool.